Seizoen 2014-2015

9 juni speelden we volgens de fischer opstelling: elke ronde een andere schikking van de stukken op de achterste lijn. Klik hier voor de uitslag.

19 mei speelden we het snelschaaktoernooi (10 minuten p.p.).
Met 10 deelenemers hadden we een drukke maar gezellige avond met 9 ronden.
Theo Mooijman mag de vlag hijsen met 8 gewonnen partijen. klik hier.
Team 3 is gedegradeerd naar de 2e klasse.

Milan  Plenter (jeugd) is geslaagd voor het stap 1 examen.

Het Goudleventoernooi op Woensdag 11 maart in de A-Horst Musselkanaal telde 14 deelnemers. We speelden 5 ronden van elk 25 minuten.  Een geslagde dag met een heerlijke lunch en tussendoor tijd voor wat extra partijtjes. 1. Henk Stuut 2. Gerard Heller (beide 4 uit 5) 3. Jan Schut (3˝ uit 5)

Team 3 op 27 maart slotronde tegen Haren/Oostermoer
Alleen Luuk en Freddy wisten er een remise van te maken.
Wat opviel: voor de koffie moest iedereen naar beneden!

 

Team 3  op 3 maart HSP/Veendam 3 - Staunton 3: 3˝ - 4˝

Het had gekund…..
Als Evert aan bord 7 niet toch tegenover een 1900 speler was gekomen,
Als Piet niet zo klunzig was geweest om 2 torens op rij te onderschatten waarna zijn dame geen kant meer op kon.. 
Alle lof aan Sjoerd aan Frens. Sjoerd die in no time mat zette met paard en loper!
Frens die tot het laatst toe rustig bleef, een pionnetje kansloos achterliet en vervolgens toch rustig de winst noteerde. Toch een prima schaakavond geweest met geen gek resultaat tegen een duidelijk sterkere ploeg.

Zaterdag 28 februari SC Veendam Rapid Toernooi

(Klik hier voor info/ Klik hier voor de uitslag per ratinggroep /Swiss uitslag)

Het verslag van Jan van OS en de vele foto's van fotograaf Egbert Venema

 

Team 1 ging zaterdag 7 februari moedig ten onder tegen sissa2:

Team 3 speelde 6 februari uit naar Coevorden: 7-1 voor het Kasteel

Met drie invallers (Wim Pruim op het laatste moment gevraagd en direct gekomen) togen wij moedig ten strijde. Alleen Luuk Smant slaagde erin om een winstpunt te behalen. De anderen hebben mooie partijen gespeeld maar moesten uiteindelijk toch opgeven. We hebben in ieder geval fijn geschaakt!

De uitslag van team 4 van 9 december (thuis tegen JH Kruit) : 3 ˝  - 2 ˝: 
Sjoerd en Maria hadden al vooruit gespeeld; waarbij Sjoerd wonderwel een 1339 speler en Maria een 1607 speler tegenover zich kreeg. Dit kon natuurlijk iet anders opleveren dan 1-1, een neutrale uitgangspositie voor een leuke avond:

 

2 december team 3 uit tegen Roden.

Uitslag: 2x remise (Freddy (bord 1!) en Luuk; 6x verloren. Invaller Rudolf Loos (sinds kort lid bij HSP) hield zich het langst staande maar moest tenslotte toch opgeven. Toch een prima schaakavond gehad!

11 November team 3 ontving thuis ESG-2. uitslag: 1˝-6˝.
Met drie remises konden we niet overtuigen. Tegen zes spelers met een rating > 1693 sleepten we er nog twee remise's uit. de borden 7 en 8 kwamen tegen beduidend lager gekwalificeerde spelers niet verder dan 1 remise. Toch hebben we een boeiende schaakavond gehad met Wim Pruim en Wim Voet als laatste doorbijters.

7 november: Team 3 speelde voor de beker  uit tegen Het Kasteel-Coevorden: ˝-3˝
De kasteelheren waren overwegend een maatje te groot. Wim Smit bereikte vrij snel een remise stelling. Piet lukte het niet om overwicht te krijgen in het centrum. Evert werd verrast in het middenspel (iets over het hoofd gezien) en Harm was het laatst met een interessante eindspel stelling die toch ook niet lekker liep.
 

4 november:Team 4 speelde uit tegen Kruit Stadskanaal:
Dit werd een kick-out voor HSP/Veendam met slechts 1/2 punt. Kruit had een enorm  rating overwicht.
Het thuisfront had een studieavond met uitdagende stellingen verzorgd door Wim Smit. Dit was naar ieders tevredenheid: Wim complimenten!
 

28 oktober wint team 4 van Ter Apel met 4-2.
In de slotfase waarin het merendeel van de thuisspelers al naar huis waren(!) voerde Siebe Haan een eenzame strijd met Dame, Toren en later ook paard tegen een zwarte stelling waarin de koning weliswaar kwetsbaar maar omringd door dame, loper, paard en toren probeerde stand te houden. Siebe won op een uiterst professionele manier met een pionvork op toren en koning!

23 oktober verliest team3 van Dwingeloo met 5˝ - 2˝.
Wim Smit had vooruit gespeeld en gewonnen. Het lukte ons niet om het team vol te krijgen dus begonnen we met 1-1 en met maar liefst drie invallers! Evert redde de eer met een remise en invaller Wim Pruim wist er ook nog een punt van te maken.Nou ja.